Categorieën
Sparen

Salarisverhoging gekregen? Beloon jezelf!

Het is weer januari en veel bedrijven gebruiken de maanden december en januari om het afgelopen jaar te evalueren en werknemers op hun werkprestaties te beoordelen. Bij een goede beoordeling volgt vaak een salarisverhoging. Ook bij mij was dit weer het geval. Een leuke verhoging als beloning voor een productief en winstgevend jaar. Maar wat gaan we met dat extra geld doen? Welke mooie wensen gaan we ermee vervullen?

Waar blijft het geld toch?

Ken je dat gevoel? Dat je maandelijks meer geld krijgt, maar het aan het eind van de maand toch gewoon op is? Je bent niet de enige. Bij veel mensen blijft er na een salarisverhoging aan het eind van de maand niet ineens extra geld over. Dat heeft verschillende oorzaken, maar de belangrijkste is wel dat we vaak ongemerkt duurder gaan leven. Denk maar eens terug naar het begin van je carrière. Je verdiende waarschijnlijk een stuk minder dan nu, maar je zat (hopelijk) niet in armoede. Bij ons geldt dat ook, het inkomen is in 10 jaar meer dan verdubbeld, maar het is niet dat we al dat extra geld nu over hebben. Maar waar blijft het dan?

Categorieën
Sparen

Waarom is sparen belangrijk? 7 redenen om te sparen

Op dit blog hebben we het vaak over sparen en dan het liefst ook zo veel mogelijk. Maar waarom vinden we dit zo belangrijk? Want geld op je spaarrekening levert toch niets meer op? Als je ziet dat er al banken zijn die 0,0% rente geven, heb je daar een goed punt. Maar de rente is niet de reden dat wij graag zo veel mogelijk sparen. Nieuwsgierig waarom wel? Lees dan snel onze 7 redenen waarom sparen belangrijk is.

Categorieën
Sparen

10 spaartips om snel en simpel meer te sparen

Neem je je iedere maand weer voor om genoeg te sparen? Maar is aan het einde van de maand het geld toch weer op? Wil je hier eenvoudig verandering in brengen? Lees dan snel de spaartips die wij zelf ook dagelijks toepassen.